Bors de loboda, cu omleta

de Ina in Ciorbe, 7 Mai 2011 | 7357 vizualizari

 

Dupa atata carne si dulciuri, sa ne racorim cu o reteta de bors de loboda

 

INGREDIENTE

  • un castron mare cu frunze de loboda (de preferat rosie )
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov
  • sare/ delikat
  • un pumn de legume pentru ciorbe - eu am avut congelate ( ardei gras, mazare, fasole pastai, telina, pastarnac )
  • 3 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda, cu omleta:

 Am curatat ceapa si morcovul , le-am feliat fin  si le-am pus cu doua linguri de ulei si un praf de sare/ delikatsa se caleasca putin, dupa care am adaugat celelalte legume ( congelate) si  o cana cu apa si am lasat sa fiarba 5-10 minute, pana ce toate legumele s-au fiert.

Loboda am spalat-o si am pus-o in 1,5 apa clocotita, sa se inmoaie  si sa-si lase culoare. Am scurs-o si am tocat-o marunt. Zeama ramasa nu am aruncat-o, ci am adaugat-o in oala, dupa care am pus si bucatile de loboda. Am mai lasat sa fiarba  5 minute si am adaugat 0,75 litri bors de casa .

In timp ce lasam sa mai dea cateva clocote, spargem 3 oua ,  le batem bine cu un praf de sare, dupa care le prajim . Taiem omleta in bucati mici pe care le punem in ciorba si lasam sa mai fiarba 2 minute.  

Potrivim de sare si oprim focul.

Se poate servi si rece, cu ceapa verde alaturi.

 

TIPS-URI

1

La aceasta ciorba nu e nevoie de rosii sau bulion, intrucat culoarea va fi data de frunzele de loboda.

2

Fara ou, poate fi o excelenta ciorba de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda, cu omleta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (121)

MVMih 1

11.05.2011, 00:27

Super tooooot si prezentare si mancare. Bravo Ina

MVMih 1

11.05.2011, 00:37

Ca sa vezi ce e mai sus...."Pieptul ni-l arata Doar pulpele lipsesc" ...parca se vede si o aripa

marcela1979 1

12.05.2011, 09:38

buna ciorbita imi place

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu galuste